درباره ما

بسمه تعالی

شرکت تعاونی زرین خوشه روبینا در یک نگاه

 

 

شرکت تعاونی زرین خوشه روبینا، بهار 1401 در شهرستان زیرکوه تاسیس شده است. این شرکت با بهره گیری از نیروهای متخصص و بومی منطقه در زمینه­ های صنایع غذایی، کشاورزی، مالی و پشتیبانی سعی در دانش­محور کردن فرآیند تولید تا عرضه محصولات کشاورزی بویژه محصولات بومی استان خراسان جنوبی دارد. در نخستین گام فعالیت­های شرکت روی محصول زرشک متمرکز شده است.

ما مفتخریم به این که با اطمینان اعلام کنیم منطقه خراسان جنوبی خاستگاه یکی از باارزش­ترین محصولات کشاورزی دنیا یعنی زرشک بی­دانه در سرزمین ایران است،  که هر چند از جنبه­ های مختلف با کسب و کار و اقتصاد و حتی فرهنگ مردم منطقه گره خورده ولی متاسفانه، نه مزیت­ها و قابلیت­های آن شناسایی شده و نه به مردم دنیا و حتی مردم ایران به خوبی معرفی شده­است. همچنین جنبه­ های مختلف مرتبط با این محصول از کاشت، داشت و برداشت تا فرآوری، بسته بندی و بازرگانی، با روش­های سنتی و بر پایه تجربه بومیان انجام می­شود و کمتر از دانش، تکنولوژی و فناوری­های روز استفاده می­کند. این باعث شده است که بهره­ وری در تولید پایین باشد و زرشک علی­رقم داشتن خواص و مزیت­ های نسبی فراوان، جایگاه مناسبی را در سبد غذایی، دارویی و صنعتی نداشته باشد.

 

اهداف:

شرکت تعاونی زرین خوشه روبینا با شناسایی مشکلات مربوط به محصول­های بومی استان (با تاکید بر زرشک در گام اول)، اهداف کلی زیر را در سرلوحه کاری خود قرار داده است:

 

1-    دانش محور کردن فرآیند تولید تا عرضه محصولات بویژه زرشک به­صورت گام به گام

2-    بهبود و بهینه­ سازی روش­های فرآوری، تبدیل و نگهداری محصولات بویژه زرشک

3-    معرفی مزیت­ها و قابلیت­های محصولات بومی استان بویژه زرشک در داخل و خارج کشور

4-    ترویج و جلب نظر کشاورزان و باغداران منطقه جهت به کارگیری روش­ها و دانش جدید

5-     توسعه بازار داخلی و خارجی زرشک، گسترش محصولات جانبی و  برداشتن موانع بازرگانی

6-    استفاده اقتصادی از تمام اجزای گیاه و بهبود درآمد خالص در واحد سطح و آب مصرفی

7-    ارتقای بهره ­وری نهاده­ ها بویژه آب در فرایند تولید و بهبود اقتصاد تولیدکنندگان

8-    تلاش برای تولید اورگانیک محصولات بومی استان و اخذ گواهی و استانداردهای مربوطه

9-    همکاری با بخش­ های دولتی و خصوصی در خصوص اهداف و موضوع فعالیت شرکت (مانند همکاری در خرید محصول توسط دولت)

 

برنامه­ ها:

شرکت تعاونی زرین خوشه روبینا جهت برنامه­ ریزی و اقدام برای دستیابی به اهداف، گروه­های تخصصی شامل: کشاورزی و تولید، صنایع غذایی و گروه بازرگانی را تشکیل داده است. در این گروه­ها هم فعالیت­های اجرایی و اقتصادی و هم فعالیت­های تحقیقاتی، مشاوره­ای، آموزشی و توسعه­ ای انجام می­شود. برنامه­ های شرکت در کل فرایند تولید تا مصرف محصولات در این گروه­ها تدوین و پس از نهایی شدن در هیات مدیره شرکت، توسط گروه­ها اجرایی و عملیاتی می­گردد.

 

گروه­های تخصصی:

گروه­های تخصصی، حلقه­ های زنجیره فعالیت­های شرکت هستند که بصورت هماهنگ و در تعامل با همدیگر جهت تحقق آرمان­ها و اهداف شرکت عمل می­کنند. علاوه بر این توانایی و آمادگی دارند تا به بخش­های دولتی و خصوصی در سطح منطقه، استان و کشور خدمات کارشناسی، مشاوره ­ای، نظارتی و تحقیقاتی ارایه نمایند.

 

گروه کشاورزی و تولید:

این گروه پی­گیری و فعالیت در خصوص بخشی از اهداف شرکت که مربوط به حوزه کشاورزی و تولید محصول و نهاده­ ها است، را بر عهده دارد. مسولیت این گروه را آقای مهندس علی اکبر عزیزی زهان بر عهده دارند. ایشان متولد سال 1354 در روستای افین شهرستان زیرکوه هستند. مدرک کارشناسی آبیاری را از دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1376و مدرک کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی خود را در سال 1379 از دانشگاه شیراز دریافت کردند. ایشان کارشناس رتبه ممتاز آبیاری و زهکشی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هستند و بیش از بیست سال سابقه پژوهشی ( در موسسه تحقیقات خاک و آب کشور و مرکز تحقیقات کشاورزی استان)، آموزشی (دانشگاه زابل، دانشگاه جامع علمی کاربردی و آموزش کارکنان و بهره­برداران وزارت جهاد کشاورزی)، اجرایی و اداری دارند. تمرکز کارهای پژوهشی ایشان بیشتر روی آبیاری و فیزیک خاک، تبخیر – تعرق و نیاز آبی گیاهان، رابطه آب، خاک، گیاه، اتمسفر و انسان، مدیریت آب در مزرعه، مدیریت باغ و تولید زرشک است. از جمله فعالیت­های نام‌برده اجرای 13 پروژه تحقیقاتی، تالیف 18 عنوان گزارش نهایی، انتشار 10 جلد کتاب تخصصی، ویراستاری سه جلد کتاب و چاپ 57 مقاله در مجلات و کنفرانس‌های معتبر علمی داخلی یا خارجی، ساخت 5 اپلیکیشن، مشارکت در تهیه برنامه­ های رادیویی تخصصی، تالیف 4 عنوان تک نگاشت، عضویت در کارگروه­ها و کمیته­ های فنی متعدد ملی و استانی است. تاکنون دو تقدیر‌نامه از معاونان وزیر جهاد کشاورزی نه تقدیر‌نامه از رئیس موسسه‌های تحقیقاتی و چندین تقدیر نامه از دستگاه­های مختلف اجرایی دریافت کرده­اند.

 

محورهای اصلی فعالیت و توانایی­ های این گروه به شرح زیر می­باشد:

 

1-  دانش محور کردن تولید محصولات باغی، دارویی و زراعی با تاکید بر محصولات بومی و اولویت­دار منطقه

2-  ترویج و آموزش روش­های نوین مدیریت تولید محصولات (کاشت، داشت و برداشت) و نهاده­ های کشاورزی

3-  انجام مطالعات، تحقیقات و نظارت مورد نیاز در فرایند تولید محصولات بومی و اولویت­دار استان با تاکید بر زرشک

4-  زمینه سازی استفاده اقتصادی از تمام اجزای گیاهان بومی بویژه زرشک

5-  ارتقای بهره­ وری کمی و کیفی در تولید محصولات بومی و اولویت­دار استان با تاکید بر زرشک

6-  زمینه سازی برای تولید اورگانیک محصولات بومی استان و اخذ گواهی و استانداردهای مربوطه

7-  تهیه، تولید و توزیع نهاده، ادوات و ماشین ­آلات کشاورزی

 

گروه صنایع غذایی:

این گروه پی­گیری و فعالیت در خصوص بخشی از اهداف شرکت که مربوط به پس از برداشت محصول و قبل از بازار است، را بر عهده دارد. مسئولیت این گروه را خانم مهندس هاجر حاجی پور اسفدن بر عهده دارند. ایشان دانش آموخته مقطع کارشناسی در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه سیستان و بلوچستان و مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی از دانشگاه صنعتی شریف در سال 1389 می باشند. ایشان سابقه سه سال تدریس در دانشگاه پیام نور قاین را دارند. از سال 93 تا سال 95 به عنوان مسئول فنی و مسئول کنترل کیفی در کارگاه های بسته بندی زرشک، زعفران بوده اند. از سال 95 تا 98 هم به عنوان کارآفرین کارگاه تولید و بسته بندی سبزیجات خشک در قاین بوده اند. 

 

محورهای اصلی فعالیت و توانایی­ های این گروه به شرح زیر می­باشد:

1-  دانش­ محور کردن فرایند خشک کردن، بوجاری، بسته­ بندی، تبدیل و نگهداری محصولات تولیدی با تاکید بر محصولات بومی و بویژه زرشک

2-  تهیه و تولید مواد مرتبط با فراوری محصولات کشاورزی با تاکید بر محصولات بومی استان

3-  ترویج، آموزش و توسعه روش­های نوین خشک کردن، فراوری، بسته­ بندی و نگهداری محصولات

4-  معرفی خواص و جایگاه غذایی و دارویی محصولات بومی بویژه میوه زرشک به مجامع علمی، اجرایی و مصرف کنندگان محصولات

5-    ایجاد تنوع در محصولات جانبی، ایجاد طعم های جدید، معرفی انواع مصرف و روش­های جدید عرضه محصولات بویژه زرشک

6-    انجام مطالعات، تحقیقات و نظارت مورد نیاز در فرایند خشک کردن، بوجاری، فراوری و بسته­ بندی محصولات بومی و اولویت­ دار استان با تاکید بر زرشک

 

گروه بازرگانی:

این گروه پی­گیری و فعالیت در خصوص بخشی از اهداف شرکت که مربوط به بازرگانی و عرضه محصول تا مصرف نهایی است، را بر عهده دارد. مسئولیت این گروه را آقای علیرضا حیدری برعهده دارند. ایشان دانش آموخته مقطع کارشناسی حسابداری از دانشگاه آزاد اسلامی قاین در سال 1387 هستند. ایشان از سال 1390 تا 1395 به عنوان حسابدار در شرکت راهسازی توس رادیه مشغول کار بوده و از 1395 تا کنون به عنوان حسابدار در کارخانه سیمان قاین مشغول هستند. همچنین از سال 1395 تا 1398 به عنوان کارآفرین اولین کارگاه تولید و بسته بندی سبزیجات خشک در قاین بودند.

 

محورهای اصلی فعالیت و توانایی­های این گروه به شرح زیر می­باشد:

 

1-  دانش محور کردن فرایند بازاریابی، عرضه و بازرگانی محصولات تولیدی شرکت

2-  بازاریابی، خرید، فروش، صادرات و واردات محصولات و نهاده­ های کشاورزی با تاکید بر محصولات بومی استان

3-  شناسایی بازارهای جدید برای محصولات بومی استان بویژه زرشک در داخل و خارج کشور

4-  احصاء شرایط، نیازها و الزامات بازارهای جدید برای محصولات شرکت (منطقه) در داخل و خارج کشور

5-  بررسی، ترویج، آموزش و توسعه روش­های نوین تجارت، بازاریابی و بازرگانی محصولات

 

فعالیت­های جاری:

جهت رسیدن به اهداف، فعالیت شرکت تعاونی زرین خوشه روبینا در سه محور زیر شروع و وارد مرحله عملیاتی شده است:

 

1-    بسته بندی و عرضه زرشک تازه جهت شروع فعالیت اقتصادی و تجربه حضور در بازارهای داخلی

2-    بررسی روش­های خشک کردن زرشک در بارگاه بهداشتی به منظور داشتن محصول با کیفیت مناسب

3-    تعریف و ارائه طرح های دانش بنیان به شرح زیر:

 

1-3- طرح استفاده از ضایعات تولیدی در فرایند تولید زرشک و تبدیل آن به مواد با ارزش اقتصادی و زیستی بالا بصورت دانش­ محور و دانش بنیان: در این خصوص یک طرح به ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارایه شده است، که در دست بررسی و داوری می­باشد. طرح دیگری نیز تهیه و به مرکز رشد واحد­های فناور شهرستان قاین ارسال شده است.

 

2-3- طرح تولید امولسیون پوششی زرشک خشک جهت افزایش کیفیت و ماندگاری آن: در این موضوع نیز یک طرح به ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارایه شده است، که در دست بررسی و داوری می­باشد. طرح دیگری نیز با همین عنوان تهیه و به مرکز رشد واحد­های فناور شهرستان قاین ارسال شده است که در مراحل اولیه تهیه فرمولاسیون مناسب و تهیه نمونه آزمایشگاهی می باشد.

 

امید است با یاری خداوند متعال، تلاش شرکت، حمایت و همکاری دولت و سایر نهادهای حاکمیتی و مهمتر از همه استقبال و همکاری کشاورزان محترم استان بویژه باغداران زرشک در این امر مهم موفق و سربلند شویم.

 

شرکت تعاونی زرین خوشه روبینا

           زمستان 1401

 

اطلاعیه ها

اولین نشست کارگروه صنایع معدنی زیست بوم نوآوری شرق ایران
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران
رویداد ملی استارتاپ ویکند تخصصی زرناب (محصول زرشک)
نشست تخصصی نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی با فعالان اقتصادی استان