درباره ما

بحران آب در کشور جدی است و استفاده درست از این منبع طبیعی دارای اهمیت بالایی است، اما متاسفانه همواره مقدار زیادی از آب در حال هدر رفتن است. علاوه بر استفاده‌های بی‌رویه خانگی و نادرست صنعتی و کشاورزی، اتصالات ضعیف لوله‌ها، نقاطی که در اثر فرسودگی و خوردگی دچار حفره شده‌اند، شکستگی‌های ناشی از حفاری‌ها و برخورد ماشین‌آلات و اجسام سنگین با خطوط لوله‌های آب بین شهری و نیز انشعابات غیر استاندارد و غیر مجاز از علل اصلی هدر‌رفت آب لوله‌کشی است. یک چکه از یک لوله فرسوده می‌تواند تا ۷۵ لیتر آب را در یک روز به هدر دهد که در نشت‌های بزرگ‌تر این مقدار به صدها لیتر در روز می‌رسد. انشعابات غیر مجاز در شبکه‌های آب‌رسانی نیز به شدت در حال افزایش اند و علاوه بر کاهش سطح منابع آب موجود باعث ایجاد مشکلات فراوانی در برنامه‌ریزی و بودجه تامین آب می‌شوند. به عنوان مثال به گزارش مدیر عامل شهرها و شهرک‌های غرب استان تهران در سال ۹۳ حدود ۵ تا ۶ هزار انشعاب غیر مجاز در این ناحیه وجود داشته است که برای کنترل ان نمیتوانیم در هر کوچه پلیس بگذاریم تا از وصل کردن انشعاب غیر مجاز جلوگیری کنیم. به‌کارگیری نیروی انسانی برای بررسی تمام خطوط لوله و شناسایی موارد ذکر شده هزینه و انرژی زیادی می‌طلبد و تا کنون نیز تدابیر جدی‌ای در کشور برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی صورت گرفته نشده است. صندوق جهانی طبیعت (WWF) بحران کم آبی را دومین بحران بزرگ دنیا طی ۱۰ سال آینده اعلام کرده که این بحران در کشورهای قاره اروپا و آسیا بیش از دیگر کشورهای دنیا دیده می شود. پیش بینی می‌ شود سهم خشکسالی‌ ها در دنیا به دلیل تغییرات اقلیمی و جوی در سال های آینده ۱۰ درصد رشد داشته باشد.

 بر اساس تعریف بانک جهانی، کشوری که سالیانه کمتر از ۱۰۰۰ متر مکعب آب قابل شرب برای هر یک از شهروندانش داشته باشد با کمبود آب مواجه است؛ بر مبنای این تعریف، ایران تنها کشوری نیست که با بحران کم آبی مواجه است. از سوی دیگر ناسا نیز در گزارش های متعددی هشدار داده که جهان زمینیان به سمت کمبود آب پیش رفته و دریاچه های بزرگ جهان در حال ناپدید شدن هستند.

از این‌رو طراحی و تولید سیستمی هوشمند با توانایی تشخیص هرگونه هدر رفت یا سرقت در شبکه آب‌رسانی با ذکر مکان قدم بزرگی در کمک به حفظ این منبع طبیعی و ایجاد تعادل بین هزینه و مصرف می‌شود که پروژه حاضر به آن می‌پردازد. دستگاه مطرح شده از چندین قسمت مکانیکی و الکتریکی انجام گرفته است که در حالا حاضر 5 قسمت آن ساخته و تست گردیده است و یکی از قسمتها برای داوری ثبت اختراع ساخته و ارسال گردیده است.

  هدف نهایی پروژه تشکیل سیتمی جامع و کاربردی برای تمام کشور با قابلیت بررسی خودکار و لحظه به لحظه خطوط لوله آب شهری و بین شهری و شناسایی محل و مقدار هر گونه خروج غیر قانونی آب از لوله‌ها و یا نشتی به منظور ذخیره‌سازی بیشتر منابع آب موجود است.

 لازم به ذکر است برای طرح مذکور هیچ گونه سیم برق برای تامین توان نه وارد دستگاه شده نه از آن خارج می گردد.

 

اطلاعیه ها

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران
رویداد ملی استارتاپ ویکند تخصصی زرناب (محصول زرشک)
فراخوان شرکت در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران به کشورهای آسیای میانه و افغانستان
نشست تخصصی نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی با فعالان اقتصادی استان