عسل طبیعی و خواص آن

عسل طبیعی و خواص آن

از قدیم خواص عسل در میان همگان شناخته شده است. با توجه به پیشرفت علم و مکانیزه شدن صنایع، عسل را برای تمیز شدن از گرد و غبار و همچنین ماندگاری بیشتر آن، معمولا پاستوریزه می کنند، در صورتی که عسل همانگونه که از کندو جدا می شود، بسته بندی شود، به آن عسل خام می گویند.

عسل خام چیست؟

شاید شما هم هیچ وقت به این مسئله فکر نکرده باشید که عسلی را که از فروشگاه تهیه می کنید چه نوع عسلی است، و آیا تفاوتی بین عسل خام و عسل معمولی وجود دارد؟ یا شما هم مانند اکثر افراد تفاوتی را بین این دو نوع عسل نمی دانید؟ باید توجه کنید که عسل خام همان عسلی است که از موم زنبور عسل به طور مستقیم وارد ظروف بسته بندی می شود که گاهی همراه با موم و شانه زنبور عسل است.ولی عسل معمولی بعد از اینکه از موم جدا می شود، پروسه پاستوریزاسیون را پشت سر می گذارد، و در صورتی که این فرآیند به طور اصولی انجام نشود، تمام خواص مفید عسل، از جمله: ویتامین ها، آمینو اسیدها، پروتئین ها و غیره از بین می روند و عسلی که مواد مفید آن از بین برود، دیگر با قند معمولی فرق چندانی ندارد. خواص عسل خام با عسل معمولی بسیار متفاوت است و ممکن است بسیاری از عسل های پاستوریزه خواص مفیدی نداشته باشند.

خواص عسل طبیعی برای سلامتی

همه مواد مغذی در عسل خام به صورت کامل و دست نخورده موجود هستند، خاصیت ضد قارچی و ضد ویروسی در عسل خام وجود دارد، این عسل می تواند به از حساسیت های پوستی جلوگیری کند و حاوی آنتی اکسیدان های قوی است، این ماده به راحتی می تواند، قند خون و فشار خون را تنظیم کند، برای درمان بیماری های پوستی بسیار مفید می باشد، همچنین عسل خام در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد و مصرف آن باعث پیشگیری از انواع امراض می شود.

ولی در مقابل عسل پاستوریزه، ممکن است حاوی یک سری از آنتی بیوتیک ها باشد، گرده گل در این عسل وجود ندارد چون در اثر حرارت از بین رفته است، ممکن است این عسل از شربت ذرت که دارای مقدار زیادی فروکتوز است، تولید شده باشد که استفاده از باعث چاقی، دیابت و آسیب های دیگر برای فرد می شود، این عسل همچنین ممکن است باعث افزایش فشار خون شود.

برخی دیگر از خواص عسل

• امروزه استفاده از عسل همراه با آبلیمو تازه برای درمان و بهبود سرماخوردگی افراد بسیار استفاده می شود و تاثیر مثبت آن قابل لمس می باشد.

• محققان بر روی خواص ضد سرطان عسل تحقیقات بسیاری را انجام داده اند، مواد مفیدی که در ترکیبات عسل موجود است در پیشگیری، بهبود و درمان سرطان بسیار مفید است.

• استفاده از عسل برای بهبود سیستم گوارشی و کنترل عملکرد آن، یک گزینه عالی است، عسل در درمان بیماری های معده از جمله ریفلاکس معده تاثیر بی نظیری دارد.

• بسیاری از بیماری های پوستی، با استفاده از عسل، درمان شده اند، در این موارد استفاده مالشی از عسل می تواند موثر باشد.

• از مهمترین خواص عسل می توان به افزایش و تقویت دستگاه ایمنی بدن اشاره کرد، که ترکیبات عسل مانع از تولید عوامل بیماری زا در بدن می شوند و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها دارند.

• استفاده خوراکی از عسل در وعده صبحانه به افزایش آرامش روحی و کاهش اضطراب و استرس کمک می کند.

• امروزه استفاده از عسل در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی بسیار افزایش پیدا کرده است، خواص عسل در زیبایی پوست اهمیت فراوانی دارد و باعث می شود که طراوت و شادابی پوست تامین شود، همچنین مانع از ایجاد چین و چروک های پوستی و پیری زود رس می شود. علاوه بر این استفاده از عسل بر روی آکنه و لکه های پوستی، باعث محو آنها می شود.

• زگیل های پوستی، از جمله بیماری های پوستی شایع در دنیای امروز هستند که درمان های زیادی برای آنها پیشنهاد شده است، ولی استفاده از عسل به صورت مالشی بر روی آنها، بدون هیچ عارضه ای آنها را از بین می برد.

• عسل برای بهبود پوست سر و از بین بردن شوره بسیار تاثیرگذار می باشد، همچنین برای نرمی و افزایش رطوبت پوست نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 

اطلاعیه ها

دوره آموزشی آشنایی با تحلیل مطالعات امکان‌سنجی فنی - اقتصادی طرح‌های سرمایه‌گذاری با نرم افزار کامفار 3
فراخوان شرکت در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران به کشورهای آسیای میانه و افغانستان
استارتاپ ویکند تخصصی زرناب  (محصول زرشک)
نشست تخصصی نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی با فعالان اقتصادی استان